Dijman Autoschade geeft als erkend Focwa Eurogarant Bedrijf een vier jaar lange volledige garantie op alle uitgevoerde werkzaamheden. Bovendien komt uw eventuele fabrieksgarantie niet in geding.
In alle gevallen een Europees schadeformulier invullen en de tegenpartij er op wijzen dit zo snel mogelijk op te sturen naar zijn eigen verzekeringsmaatschappij.

Vervolgens stelt u de tegenpartij aansprakelijk via uw tussenpersoon of rechtsbijstandverzekeraar. Daarna laat u het schadebedrag +/- door Dijkman Autoschade begroten. De verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij zal afhankelijk van het schadebedrag een expert naar uw auto laten kijken. Het is verstandig om dit bij Dijkman Autoschade te laten doen.

Als het overeengekomen bedrag bekend is wil dit niet zeggen dat het geld direct beschikbaar is. Pas als de tegenpartij schuld erkent en alle administratieve handelingen zijn verricht zal er betaald worden. In de tussenliggende periode moet u in de meeste gevallen het schadebedrag zelf voorschieten. Dijkman Autoschade brengt taxatiekosten in rekening en zullen dit weer crediteren als de auto voor reparatie wordt aangeboden.

Tijdens de herstelperiode kan 75% van de huurnota worden ingediend bij de tegenpartij. In geval van total loss kan in de meeste gevallen maximaal 14 dagen autohuur in rekening worden gebracht en ook hier geldt 75% van de nota. Bovenstaande procedure kan in de praktijk nog heel wat haken en ogen hebben, voor dit soort zaken adviseren wij u een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. U kunt dit dan zonder extra kosten door derden laten regelen.

Uw voertuig is ‘total loss’ als de reparatiekosten hoger zijn dan de waarde van uw beschadigde voertuig. Dat is de waarde direct voor de schade (dagwaarde) minus de waarde direct na de schade (restantwaarde).

Voorbeeld:
€ 10.000 (Dagwaarde)
€ 3.500 – (Restantwaarde)
€ 6.500

Liggen de reparatiekosten hoger dan € 6.500,- dan is in dit geval uw voertuig total loss. Als dit niet het geval is dan keert uw verzekering in dat geval de reparatiekosten uit die onder de dekking van uw polis vallen.

De restantwaarde wordt bepaald door een aantal ‘opkopers’ een bod te laten doen. Opkopers zijn bedrijven die beschadigde voertuigen opkopen. Het hoogste bod bepaalt de restwaarde.

Het Waarborgfonds keert geld uit aan benadeelden die slachtoffer zijn geworden van een schade veroorzaakt door een onbekend gebleven bestuurder van een motorvoertuig. Onder deze categorie vallen onder meer parkeerschades. Er dient altijd aangifte te worden gedaan bij de Politie. Indien een geparkeerd staande auto is beschadigd en de dader is niet bekend, dan kunt u gebruik maken van het Waarborgfonds. Voor meer informatie en voorwaarden adviseren wij u contact op te nemen met: Het Waarborgfonds Motorverkeer.